Dve prestižne nagrade za Atelje vina Šapat od uglednog gastronomskog vodiča „Gault & Millau“
Fleur de Sel najbolje ocenjen restoran u Srbiji, Nikola Stojaković šef godine
Restoran Fleur de Sel najbolje je ocenjen restoran u Srbiji i dobitnik je nagrade četiri „kuvarske kape“, dok je naš šef kuhinje Nikola Stojaković proglašen za šefa godine od strane uglednog gatronomskog vodiča „Gault & Millau“. Izdanje „Gault & Millau“ predstavlja vodič kroz izuzetnu kulinarsku ponudu Srbije, a „kape“ su dodeljivane u različitim kategorijama i one ističu vanredne talente i vrhunske restorane u domenu gastronomije.
Na svečanoj promociji izdanja ovog vodiča za 2024. godinu koja je održana 24. aprila u Kristalnoj dvorani hotela Hayatt Regency, tri restorana u Srbiji osvojila su po četiri „kuvarske kape“ od mogućih pet, među kojima je i Fleur de Sel, dok je osam lokala dobilo po tri „kape“. Nagrade su dodeljene i u kategorijama šef godine, šef tradicije, šef budućnosti, najbolji somelijer, najbolji pop restoran, najbolji poslastičar i najbolji mladi talenat.
Vodič „Gault & Millau“, osnovan 1972. u Francuskoj, poznat je po svojoj strasti prema savremenom kuvanju i ocenjivanju kako ekskluzivnih restorana, tako i tradicionalnih objekata. Specifičnost ovog vodiča leži u tome što ocena ne pripada samo restoranu, već i šefu i njegovoj gastronomskoj filozofiji – što dodatno naglašava značaj našeg Nikole Stojakovića iz Ateljea vina Šapat koji je izabran za šefa godine.
Atelje vina Šapat akcenat stavlja na pružanje najvišeg nivoa usluge i kulinarskog užitka svojim gostima, nastojeći da svakim jelom prenese jedinstven gastronomski užitak. Ponosni smo što je ugledni gastronomski vodič prepoznao naš trud i kvalitet. Posetite nas i uverite se zašto smo ponosni nosioci ovih prestižnih nagrada.