Naš tim

Mladen Dragojlović

Enolog Atelje vina Šapat

Brigu o vinima spravljenim od grožđa iz našeg vinograda u Novom Slankamenu preuzeo je 2021. godine.

Svoje prve enološke korake stekao je radeći u vinarijama u Evropi i Južnoj Americi.  U Italiji je radio u vinariji Masciarelli, dok je u Čileu bio enolog u vinarijama Viña Carmen i RR Wines. Nakon inostranog iskustva, vraća se i radi u Srbiji i poslednjih 12 godina njegova vina su višestruko nagrađivana najvažnijim svetskim i regionalnim odlikovanjima, što je sve značajno i pozitivno uticalo na poboljšanje reputacije srpskih vina u svetu. Sve ovo ga je pozicioniralo u sam vrh najprestižnijih znalaca vina u Srbiji.

Trenutno je angažovan kao glavni enolog u vinariji Atelje vina Šapat, za koju je kreirao nova vina i napravio veliki kvalitativni iskorak.

Učestvovao je u projektovanju više od 20 vinarija implementirajući najsavremenije tehnologije i tehnike u proizvodnji vina. Završio je Tehnološki fakultet Univerziteta u Novom Sadu, smer Mikrobiološki procesi.

Nikola Stojaković

šef kuhinje Atelje vina Šapat

Nakon 13 godina provedenih u najluksuznijim kuhinjama restorana i hotela u Parizu, 2022. preuzima kuhinju u Vinariji atelje Šapat.

Svoje bogato iskustvo sticao je u restoranima koji su ovenčani od jedne do tri zvezdice u Francuskoj, a samo neki od njih su hotel Four Seasons George V, Park Hyatt Paris Vendome, kao i restorani Le Pré Catelan i Lasserre, koji je jedan od najstarijih restorana u prestonici Francuske.

Ozbiljnost i regularnost prilikom pripreme hrane izdvaja kao srž svoje gastronomske filozofije. Nakon više od decenije odlučio je da se vrati u Srbiju i da svoje vrhunsko kulinarsko umeće donese u domovinu, gde će spojiti francusku tehniku i srpske namirnice.

Smatra da su detalji ono što razlikuje dobar od odličnog restorana i veruje da će restoran Fleur de Sel biti jedan od najboljih restorana u ovom delu sveta. Jela koja će biti sinonim oba restorana u vinariji Šapat, pažljivo će pripremati sa svojim timom.

Francuska kuhinja važi za kuhinju broj 1 u svetu, a Nikola je upravo svoje školovanje sa 14 godina počeo na zapadu u školi za gastronomiju Mederic. Zadnjih 6 godina mentoriše i vodi vrhunske kuvare.

Dušan Vranić

generalni Menadžer restorana Atelje vina Šapat

Od 2022.godine preuzeo je odgovornost na mestu generalnog menadžera restoranskog kompleksa Atelje vina Šapat, gde je nakon 16 godina provedenih u Americi odlučio da svoje znanje primeni u Srbiji.

U svet vina uključio se preko američke škole Wine School Of Philadelphia, gde je kasnije bio i predavač. Po završetku ove škole,  otišao je na cenjeni Court of Master Sommelier gde je postao sertifikovani sommelier, nakon čega je nastavio na advanced programu, gde je imao priliku da na putovanjima po svetskim vinskim regijama nastavi sa usavršavanjem.

U poznatim restoranima u Njujorku radio je na poziciji Head sommelier, kao i vinski i beverage direktor. Neka od poznatih njujorških restorana gde je vodio programe i trenirao osoblje su Standard Highline, Riverpark, The Clocktower, Milos. U restoranu Riverpark 2017. godine organizovao je humanitarnu večeru u partnerstvu sa celim timom restorana Homa iz Kopenhagena koji su te godine proglašeni za najbolji restoran sveta.

Angažovan je kao stručni saradnik časopisa Vino i Fino, kao i internacionalni vinski sudija. Vrlo otvoreno deli svoj entuzijazam da sa našim vrhunskim timom dovede u Srbiju najveće svetske standarde visoke gastronomije, usluge i izbora vina i da nas postavi na mesto koje zaslužujemo na svetskoj mapi.

Završio je Fakultet sporta i fizičkog vaspitanja Univerziteta u Nišu, a radio je i kao trener plivanja. Sportski duh i entuzijazam prema sportu i timskom radu usmerio je na vino i gastronomiju, a sada želi da podeli svoja iskustva i da kao mentor pomogne mlađim kolegama da se ostvare u ugostiteljstvu, primenjujući najveće svetske standarde.